Selamat pagi.
Pagi ini, saya buat kastad jagung. Saya nak share resipi dengan korang.
Kastad jagung. Baru siap letak dalam bekas, tinggal nak sejukkan.
Resipi:
1 cawan tepung kastad
1 tin susu cair
1 tin krim jagung
2 1/2 cawan air
1 cawan gula pasir
secubit garam
sedikit esen vanila
sedikit minyak jagung
Campur semua dalam periuk & panaskan dgn api yg kecil. Kena sentiasa kacau supaya masak merata.
Sentiasa kacau sehingga pekat macam ni..
Lepas kental, boleh dimasukkan ke dalam bekas & sejukkan.
Resipi saya ambil di facebook & ubahsuai sikit ikut selera saya.
Pada hari raya yg lepas, saya buat untuk saudara mara saya, laju sepupu2 saya makan. Sedap, lemak berkrim katanya. Hehehe..
Selamat mencuba!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan