label

Selasa, 30 April 2019

(Aktiviti) Festival Konvokesyen UTM 62

Petang tadi, saya pergi ke Fesko (Festival Konvokesyen) UTM ke 62. Saja jalan2 cuci mata.

Datang petang, tak ramai sangat orang.

Saya teringin makan kambing bakar, jadi saya singgah gerai ini...

Nasi goreng kambing bakar.

Thai food festival pun ada.

Apa yg menarik Fesko kali ini, banyak gerai baju melayu & baju kurung yg menjual baju tersebut dgn sangat murah. RM20 dah boleh dapat baju melayu atau baju kurung. Boleh dijadikan baju raya. Jimat banyak tu...
Teruskan membaca

Ahad, 28 April 2019

(Aktiviti) AEON Electro Night Run 2019

Semalam, pagi saya join larian Tekad Juara. Pada sebelah malamnya, saya join AEON Electro Night Run 2019 di AEON Bandar Dato Onn.

Alhamdulillah, saya dapat medal penamat ni. Cuma 800 orang yg sampai awal sahaja yg dapat medal ni...

Berikut gambar2 & video larian ini..

Tengok video dulu..


Sekarang, ini gambar2 semalam.







2 larian dalam sehari. Pertama kali dalam hidup saya buat macam ni.

Setakat ini sahaja. Bye!


Teruskan membaca

Sabtu, 27 April 2019

(Aktiviti) Larian Desa Tekad Juara 2019

Pagi tadi saya menyertai Larian Desa Tekad Juara di SJKT Ladang Sungai Plentong anjuran PSKPP PPD Pasir Gudang. Berikut gambar2 & video pagi tadi...

Saya selesai menamatkan larian sejauh 5km ini..

Gambar sebelum berlari...








Video larian pagi tadi..

Beginilah suasananya...

Gambar selepas larian...







Satu lagi pengalaman baharu untuk saya hari ini. Bye!
Teruskan membaca

Jumaat, 26 April 2019

(Cerita) Terjatuh di bilik air

Ya Allah.... Dugaan saya hari ini.

Saya jatuh tergelincir di bilik air. Syukur, tangan kiri saya sempat menahan di atas lantai. Jadi, kepala saya selamat. Tapak tangan kiri sahaja luka sikit.

Saya okey. Alhamdulillah. Pemgajaran untuk saya.
Teruskan membaca

Rabu, 24 April 2019

(Sekolah) Bengkel Pendidikan Sivik dalam Pendidikan Moral

Hari ini saya telah terpilih mengikuti Bengkel Pendidikan Sivik dalam Pendidikan Moral di JPNJ.

Tugas baharu menanti..

JPNJ

Bengkel bermula 9.00 pagi sampai petang.

Slot petang...


Selesai bengkel. Pukul 5 lebih baru habis bengkel.

Dah 3 tahun tak ajar Moral, tiba2 nama naik pergi bengkel ini. Saya yg akur perintah. Bye!
Teruskan membaca

Selasa, 23 April 2019

(Sekolah) Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit

Pukul 11 pagi tadi diadakan Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit di setiap sekolah di Johor.

Saya membantu guru perpustakaan di belakang tabir program ini.

Sekitar program jom baca 10 minit pagi tadi.

Akhir kata, membaca jambatan ilmu! Bye!


Teruskan membaca

(Cerita) Pencil case kesukaan saya

Pencil case yang saya beli di Shopee dah sampai.

Saya suka guna beg kasut jenama Ambros ni sebagai pencil case saya. Besar & macam2 boleh masuk.

Pencil case saya sebelum ini pun sama macam yg ini, cuma warna hitam.  Saya beli pencil case baharu sebab yg ada sekarang ini dah koyak.
Teruskan membaca

Sabtu, 20 April 2019

(Sekolah) Hari Guru 2019 - part 2

Ini sambungan cerita sambutan hari guru di sekolah saya pada tahun ini.

Sebab 16 Mei nanti bulan puasa, sambutan hari guru dicepatkan pada 17 April 2019. Feel dia tak sama macam 16 Mei. 16 Mei lebih terasa suasananya.

Tema pakaian pada tahun ini ialah ungu.

Permulaan majlis formal..

Video 1: sekitar sambutan hari guru


Video 2: gimik perasmian


Video 3: persembahan silat


Video 4: persembahan murid





Terima kasih kpd murid2 sesi pagi yg mengundi saya. Saya dapat anugerah guru paling tegas.

Gambar keluarga..

Selesai majlis formal...






Kenangan 2019...

Selepas majlis formal, ada sukaneka guru. Saya tak dapat join sukaneka sebab pening kepala. Tiba2 kepala pening.

Ini semasa jamuan hari guru.

Pihak kantin sponsor kambing golek.



Sedapnya...



Kek sedap ni... Cikgu sekolah saya sponsor..

Saya menyampaikan cenderamata kpd bekas kerani sekolah saya yg sangat cekap & rajin. 

Begitulah cerita sambutan hari guru di sekolah saya. Sekian.
Teruskan membaca