label

Isnin, 9 September 2019

(Cerita) Cara buka sekatan nombor TAC Cimb Clicks

Semalam nombor TAC Cimb Clicks saya kena sekat sebab salah masuk nombor sebanyak 3 kali. Talian internet saya semalam ada masalah, jadi saya tekan berkali-kali nombor TAC. Selepas itu, ada banyak mesej nombor TAC masuk tetapi saya tak tahu yg mana satu. Jadi saya masukkan semua sehinggalah kena block.

Guna nombor telefon CIMB yg ni...

Saya nak share, cara nak selesaikan masalah jika nombor TAC kita kena sekat pada Cimb Clicks. Caranya mudah, call sahaja nombor di atas. Nanti ada beberapa soalan keselamatan. Selepas itu, pihak Cimb akan buka sekatan itu. Mudah je caranya.

Hari ini ada sale Lazada & Shopee. Jadi, ada barang murah yg saya nak beli. Alhamdulillah, dah boleh guna Cimb Clicks saya lagi.

23 ulasan:

  1. Saye tak dapat hubungi kerana bnyak kali sudah hubungi mereka

    BalasPadam
  2. Banyak kali kol cmb nk tanya pasal tac kene block cmne ni

    BalasPadam
  3. salam abg saya nak tanya...pasal cimbbank clik...no tac xad..cmnja tu abg..balance blh buka..

    BalasPadam
  4. Dah banyak kali kol tak penah nak dapat..

    BalasPadam
  5. Mohon pihak CIMB check TAC no. Bila call x jawab

    BalasPadam
  6. Siapa yang mahu call kena tunggu lama sikit tu, saya call dan tunggu dalam 7-8 minit begitu, baru staff cimb angkat call saya

    BalasPadam
  7. Salam.. Lepas dah call tu camne nk connect dgn pegawai dia eh.. Byk kena tekan nombor.. Boleh encik explain.. Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak silap, tekan nombor untuk bercakap dengan pegawai dia...

      Padam
    2. Nombo berape ..sye dah bayak kali call tpi cri nombo untuk cakap dgn pegawai tak de

      Padam
    3. setelah pihak bank daah reset tac no tu...biasanya berapa lama baru boleh guna semula perbankan internet...

      Padam
  8. Call cimb tak angkat dah saya problem tac kena block

    BalasPadam
  9. kalau by email berhasil tak? banyak tengok komen call tak angkat

    BalasPadam
  10. Maaf...nombor yg anda dail tiada dlm prkhidmatan...

    BalasPadam