label

Isnin, 9 September 2019

(Cerita) Cara buka sekatan nombor TAC Cimb Clicks

Semalam nombor TAC Cimb Clicks saya kena sekat sebab salah masuk nombor sebanyak 3 kali. Talian internet saya semalam ada masalah, jadi saya tekan berkali-kali nombor TAC. Selepas itu, ada banyak mesej nombor TAC masuk tetapi saya tak tahu yg mana satu. Jadi saya masukkan semua sehinggalah kena block.

Guna nombor telefon CIMB yg ni...

Saya nak share, cara nak selesaikan masalah jika nombor TAC kita kena sekat pada Cimb Clicks. Caranya mudah, call sahaja nombor di atas. Nanti ada beberapa soalan keselamatan. Selepas itu, pihak Cimb akan buka sekatan itu. Mudah je caranya.

Hari ini ada sale Lazada & Shopee. Jadi, ada barang murah yg saya nak beli. Alhamdulillah, dah boleh guna Cimb Clicks saya lagi.

37 ulasan:

  1. Balasan
    1. T pin tu nombor 6 digit yg digunakan ketika berurusan di mesin ATM.

      Padam
  2. Saye tak dapat hubungi kerana bnyak kali sudah hubungi mereka

    BalasPadam
  3. Banyak kali kol cmb nk tanya pasal tac kene block cmne ni

    BalasPadam
  4. salam abg saya nak tanya...pasal cimbbank clik...no tac xad..cmnja tu abg..balance blh buka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin awak dah activate SecureTAC, dimana tak perlu tunggu TAC utk beberapa jenis transaksi tertentu sahaja.

      Padam
  5. Dah banyak kali kol tak penah nak dapat..

    BalasPadam
  6. Mohon pihak CIMB check TAC no. Bila call x jawab

    BalasPadam
  7. Siapa yang mahu call kena tunggu lama sikit tu, saya call dan tunggu dalam 7-8 minit begitu, baru staff cimb angkat call saya

    BalasPadam
  8. Salam.. Lepas dah call tu camne nk connect dgn pegawai dia eh.. Byk kena tekan nombor.. Boleh encik explain.. Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak silap, tekan nombor untuk bercakap dengan pegawai dia...

      Padam
    2. Nombo berape ..sye dah bayak kali call tpi cri nombo untuk cakap dgn pegawai tak de

      Padam
    3. setelah pihak bank daah reset tac no tu...biasanya berapa lama baru boleh guna semula perbankan internet...

      Padam
    4. Biasa berapa lama nak tunggu dia rrset balik

      Padam
  9. Call cimb tak angkat dah saya problem tac kena block

    BalasPadam
  10. kalau by email berhasil tak? banyak tengok komen call tak angkat

    BalasPadam
  11. Maaf...nombor yg anda dail tiada dlm prkhidmatan...

    BalasPadam
  12. tac sya kena block mcm mna nk buka balik

    BalasPadam
  13. Nomor tac CIMB clicks nya kena blokir , itu macam mana mau betulinya ka?

    BalasPadam
  14. Klau tac kena block cimb click mmg x boleh log in ke?

    BalasPadam
  15. Mcm mna nk bukak balik block TAC

    BalasPadam
  16. Tac kena block dah. Kalau saya tulis pesan kat mailbox boleh kan dia nanti reply?

    BalasPadam
  17. Tac kena block dah. Kalau saya tulis pesan kat mailbox boleh kan dia nanti reply?

    BalasPadam